Преосвећени Епископ шабачки г. Јеротеј, на празник Светог великомученика Димитрија – Митровдан, началствовао је светим евхаристијским сабрањем у храму Вазнесења Господњег у Дреновцу.

„Свети великомученик Димитрије је веома поштован и омиљен у нашем народу, а због свог великог страдалништва за Христа назван је великомученик. То великомучеништво, поред великих мука које је претрпео Христа ради, односи се и на страдање када је као војвода, заповедник римске војске, због свог исповедања вере пред римским царем изгубио све и био лишен свега. Овим је Свети Димитрије свима дао пример, и онима у свом покољењу и нама, како човек треба да сведочи своју веру, истину и правду Божију.

Кад дође време за то, када смо позвани да сведочимо своју веру, не треба да одступамо, него треба храбро да стојимо и да је исповедимо, јер као што је у данашњем Јеванђељу речено: Господ ће послати Духа Свога Светога да Он говори уместо нас. Због тога не треба да се бојимо и да имамо било какав страх“ – беседио је Владика Јеротеј.

Преосвећеном Епископу саслужиливало је свештенство Епархије шабачке.